Over mij

Ik ben Charlotte Borggreve en ik hou van inspireren, coachen, creëren, organiseren, motiveren en schrijven.

Dat deed ik in mijn praktijk als kinder- en jongerencoach, met het schrijven van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen en met Stichting Lot, waarmee ik betrokken ben bij projecten in Mali, Burkina Faso, Oeganda, Sri Lanka en Amsterdam.

Van huis uit ben ik orthopedagoog en dat maakte dat ik mijn hele werkende leven met kinderen en jongeren heb gewerkt. Niet altijd als othopedagoog maar wel vanuit mijn interesse en liefde voor kinderen en jongeren.

Na een tijdje in een opvangshuis voor weggelopen jongeren te hebben gewerkt, heb ik samen met twee buurvrouwen het Kinderkookkafé opgericht wat een begrip werd in binnen- en buitenland. Het bestaat nog steeds: niet meer in het kraakpandje op de Oudezijds Achterburgwal maar nu als professionele organisatie in het Vondelpark. Ik ben er niet meer bij betrokken maar volg het wel met enthousiasme op een afstand.

In het Kinderkookkafé schreven we ons eerste kinderkookboek en daarna volgden er meer.

Ondertussen heb ik veertien boeken geschreven, meestal samen met anderen: kinder- en jongerenkookboeken, Hotel Kids Only Amsterdam en Kids Only Love Istanbul, Hoe houd je het gezellig thuis? (een opvoedboek voor ouders en professionals) en als (voorlopig) laatste boek: The Mahagedara Cookbook (een Sri Lankaans kookboek).

Omdat ik in het Kinderkookkafé heb leren koken met kinderen, ben ik daarmee altijd doorgegaan: met het project Multi Culti Cooking dat we eerst op middelbare scholen uitvoerden, daarna nu met ouderen en kinderen van de basisschool. Het was een hele fijne en bijzondere manier van samenwerken en contact: samen koken en eten.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het een en ander? Neem dan contact op.

Naast mijn werk als kinder- en jongerencoach en het schrijven van boeken ben ik ook al jaren actief in het werven van fondsen voor projecten die ook altijd met kinderen en jongeren te maken hebben. Daarvoor heb ik Stichting Lot opgericht, zodat ik deze eigen projecten kan ondersteunen.

Verder schrijf ik een blog over mensen die na hun pensioen iets heel anders zijn gaan doen: Hoe overleef ik mijn pensioen?