Charlotte Borggreve

Kookologie

Kook- en knutselboek voor kinderen!

Creatief

Een boek voor kinderen, boordevol leuke en haalbare creatieve kook- en knutselideeen.
Met onder andere recepten, eet-knutselcadeautjes, gekke en leuke smaak- en versiertips om de tafel zo mooi mogelijk te dekken en zelf uitnodigingen, menukaarten en placemats te maken.
Voor jezelf, familie of vriendjes en vriendinnetjes.

Thema's

Op elke spread komt een speciaal thema aan bod
Zoals een echt Griezeldiner, Glitterdiner of Picknick in de kamer of een recept voor hondenbotjes. En als klapstuk een Feestdiner.

Het Boek

Eten wordt nog leuker, lekkerder en gezelliger als je je laat inspireren door dit boek.
Praktisch, niet te ingewikkeld en verrassend.
Een bijzonder boek door de creatieve invalshoeken, de collage-achtige vormgeving en de korte – voor kinderen zeer praktische – tekstjes.

Presentatie

Op woensdag 7 oktober 2009 hebben wij het boek gepresenteerd op de boekenafdeling van de Bijenkorf Amsterdam. De zes kinderen die mee hebben gedaan aan het boek hebben mocktails en gevulde dadels gemaakt en hebben geknutseld met kinderen die met hun ouders in de Bijenkorf waren. En op 6 februari hielden we een cocktailparty in Island Bookstore.

Blog

Kijk op ons Kookologieblog
voor nieuwtjes en recepten.

Wie

Orange House
Uitgever

idee en vormgeving: Ingrid Robers

idee en recepten: Charlotte Borggreve

Wat Schrijft De Pers?

Het Parool schrijft op donderdag 18 februari 2010:

Oogbollen en vingers.
De voorjaarsvakantie is bij uitstek een vakantie om te knutselen en te koken. Kookologie is een boek dat kinderen daarvoor wel enthousiast zal kunnen krijgen. Wie wil er nu geen oogbollen maken? Met een hardgekookt ei, vloeibare kleurstof, olijven en plakjes komkommer maak je dat in een wip. Voor het griezeldiner hebben de auteurs overigens ook nog een oogbol van radijs en afgehakte vingers (knakworstjes met ketchup) in de aanbieding.
Charlotte Borggreve, een van de oprichters van het Kinderkookkafe en illustrator Ingrid Robers maakten geen hoogstaand kookboek met uitgebreide menu's maar we weten zeker dat de eenvoudige recepten garant staan voor een hoop lol.

Een leuke recensie verscheen op vrijdag 23 april 2010 op de Kookboekenrecensent.